05.05.2017 10:16

Bosz bekijkt opties om veel spelers te sparen

Trainer Peter Bosz overweegt veel spelers te sparen als Ajax zondag Go Ahead Eagles ontvangt. "We hebben wel degelijk laten zien dat we onze manier van spelen negentig minuten lang kunnen volhouden", zei hij vrijdag voor de camera van Ajax TV.

"Maar ik vind dat onze selectie zo breed is dat we tien of elf anderen kunnen laten spelen. Of dat een optie is? Alles is een optie." Ajax verzekert zich met een zege op Go Ahead Eagles zo goed als zeker van de tweede plaats in de eredivisie. De bezoekers uit Deventer hebben alleen nog kans op een nieuw seizoen op het hoogste niveau als ze hun laatste twee competitieduels winnen.

Bosz overweegt veel spelers rust te gunnen omdat zijn ploeg donderdag bij Olympique Lyon een voorsprong van 4-1 moet verdedigen in het tweede duel van de halve finales van de Europa League. Hij benadrukt echter ook het belang van een zege op Go Ahead Eagles. "We willen het liefst nog eerste worden", stelt hij. "Dat zal heel moeilijk worden en dan willen we wel tweede worden. We willen het ook niet laten aankomen op het laatste duel met Willem II."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner