05.05.2017 12:17

Lyon boog al eens 4-1 nederlaag om in Europa

Door de 4-1 zege staat Ajax met één been in de finale van de Europa League. Echter, de Amsterdammers mogen zich nog niet rijk rekenen. In het verleden bekerde Olympique Lyon namelijk al eens verder nadat het in het heenduel met dezelfde cijfers verloor.

Dat gebeurde 16 jaar geleden in het seizoen 2001/2002. In de derde ronde van de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League, stuitte Oympique Lyon in België op een ijzersterk Club Brugge. De ploeg van Trond Sollied versloeg Lyon met 4-1. De Fransen stonden voor een hels karwei in eigen stadion, maar maakte het onmogelijke waar. In Frankrijk won de ploeg van Jacques Santini door een hattrick van het Braziliaanse fenomeen Anderson.

     > 22-11-2001: Club Brugge - Olympique Lyon: 4-1
     > 06-12-2001: Olympique Lyon - Club Brugge: 3-0

Tegen Ajax heeft Lyon eenzelfde prestatie nodig om de finale te bereiken. De Fransen stonden overigens nog nooit in een Europese eindstrijd, maar hebben desondanks wel goede hoop. "We moeten geloven. Het is nog steeds mogelijk. Er zijn dit seizoen vaker spectaculaire ontsnappingen geweest. Thuis, voor ons eigen publiek, moet het gebeuren”, stelde Lyon-trainer Bruno Génésio na afloop van het heenduel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner