05.05.2017 13:41

Koeman ziet sterkhouder contract verlengen

Séamus Coleman heeft zijn contract bij Everton met vijf jaar verlengd. De club wil jacht maken op de Engelse top en nadat eerder manager Ronald Koeman deel uit wilde maken van dat ambitieuze project, zet Coleman zijn handtekening.

De 28-jarige Coleman speelt sinds 2010 voor The Toffees. De Ier kwam over van Blackpool FC uit de Championship, maar hij wist al in zijn tweede seizoen een vaste basisplaats te veroveren. Na acht seizoenen in Liverpool staat de teller al op 206 competitiewedstrijden.

Ook onder Koeman, sinds afgelopen zomer de manager, was Coleman zeker van een basisplaats in de defensie, tot het noodlot toesloeg. Op 24 maart kreeg Coleman een horrortackle te verduren van Neil Taylor, wat hem een dubbele beenbreuk opleverde. Dat was in een WK-kwalificatiewedstrijd tussen Ierland en Wales (0-0), waarna de contractverlenging wat vertraging opliep.

"Alles was al besproken en ik zou na de interlandperiode het contract tekenen. Toen kreeg ik helaas de blessure", zegt Coleman op de clubsite. Toch kreeg hij meteen steun van het bestuur. "De directeur sms'te me diezelfde avond nog: 'Geen zorgen, het contract blijft voor je klaarliggen als je terugkomt.' Dat laat zien wat voor club dit is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner