05.05.2017 16:57

Franse krant geeft hoop op Lyon-comeback

Ajax verschafte zich woensdagavond een geweldige uitgangspositie voor de return van de halve finale Europa League tegen Olympique Lyon (4-1). Toch hebben de Fransen nog goede hoop op een wederopstanding. De Franse sportkrant L'Equipe gaf vijf redenen waarom Lyon toch naar de finale gaat.

1. Lacazette is terug
In Amsterdam kon Lacazette alleen nog maar invallen door een hamstringblessure, maar in het Stade des Lumières is de spits er weer vanaf de aftrap bij. Lacazette, afkomstig uit de eigen opleiding, is de grote man bij Lyon. In de competitie maakte hij al 24 doelpunten en daarmee verreweg de productiefste speler van zijn ploeg. Corentin Tolisso en Mathieu Valbuena volgen met beiden acht doelpunten.

2. Stade des Lumières is een heksenketel
Het stadion van Lyon, in de volksmond Parc Olympique Lyonnais, biedt plaats aan bijna 60.000 toeschouwers. L'Equipe was onder de indruk van de sfeer in de Johan Cruijff Arena, maar de Fransen kunnen er ook wat van. Ajax zet daar een vol uitvak van 2800 man tegenover. In de Europese campagne van Lyon wist alleen Juventus dit seizoen te winnen in het Stade des Lumières: 0-1.

3. Jeugdigheid nekt Ajax
"Ajax speelde woensdag met een jeugdige frisheid. Lyon werd overspoeld door het enthousiasme van de vrijuit spelende Ajacieden. Maar het gebrek aan ervaring kan er ook voor zorgen dat Ajax de controle kwijtraakt," citeert Ajaxlife de hoopvolle krant. De statistieken staven die hoop. Waar Ajax in eigen huis ongekend sterk is dit seizoen in de Europa League (7 wedstrijden, 7 zeges), zijn de uitwedstrijden minder overtuigend. Alleen uit bij Panathinaikos werd er gewonnen (1-2), in de vijf andere uitwedstrijden werd geen zege geboekt.

4. Lyon heeft het al een keer eerder geflikt
 

5. Het kan niet slechter dan in Amsterdam
Volgens L'Equipe was Lyon in Amsterdam zeldzaam slecht. De gedachte dat de ploeg donderdag niet slechter kan presteren, geeft weer hoop. Toch is de ploeg van trainer Bruno Génésio niet zo ongenaakbaar als de krant denkt. Alleen in de Ligue1 werden dit seizoen al dertien wedstrijden verloren. Ter vergelijking: Ajax ging in de Eredivisie maar drie keer onderuit. Toch is de Europese campagne van Lyon een verhaal apart. In de Champions League eindigden Les Gones derde in de poule, met maar drie doelpunten tegen. Vervolgens werd de weg naar halve finale gevonden via AZ,  AS Roma en Beşiktaş. In die zes wedstrijden maakte Lyon negentien doelpunten. Ajax vond acht keer het net tegen Legia Warschau, FC Kopenhagen en Schalke04.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner