06.05.2017 10:51

Muntari niet geschorst: "Was zwaar voor me"

De Ghanese voetballer Sulley Muntari heeft opgelucht gereageerd nadat de Italiaanse voetbalbond (FIGC) zijn schorsing van één duel heeft opgeheven. De speler van Pescara was zondag in het duel met Cagliari van het veld gelopen nadat hij bij de scheidsrechter had geklaagd over discriminerende geluiden door de thuisfans en daarvoor geel had gekregen.

Het leverde Muntari zelfs een tweede gele kaart op. "Ik heb het gevoel dat er eindelijk iemand naar me luistert", zei Muntari via spelersvakbond FIFPro. "De laatste dagen waren zwaar voor me, ik was woedend en heb me eenzaam gevoeld." De beroepscommissie van de Italiaanse voetbalbond zag het onrechtvaardige van de schorsing in en draaide die vrijdag terug.

"Ik hoop dat dit ertoe leidt dat andere voetballers niet hoeven meemaken wat ik heb meegemaakt", aldus Muntari. "Ik ben als een crimineel behandeld. Hoe kan het zijn dat ik bestraft word terwijl ik het slachtoffer van racisme ben?" Volgens de FIFPRo was het Muntari zelf die beroep aantekende en verrassend genoeg niet zijn club Pescara.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner