06.05.2017 16:24

Nouri beste speler van het seizoen in de JL

Abdelhak Nouri is verkozen tot beste speler van de Jupiler League. De aanvoerder van Jong Ajax was de grote smaakmaker bij het beloftenteam van de Amsterdammers, wat hem de prestigieuze prijs heeft opgeleverd.

Samen met ploeggenoot Frenkie de Jong en Tom Overtoom (oud-Ajacied) van Almere City streed Nouri om de uitverkiezing. De VI-correspondenten waren verantwoordelijk voor het klassement en zij vonden de twintigjarige middenvelder verreweg de beste.

Nouri was dit seizoen een vaste spil in het elftal van trainer Marcel Keizer. Hij speelde 26 wedstrijden in de Jupiler League, waarin hij tien doelpunten. Ook was mocht hij al zijn debuut maken in het eerste elftal: 12 invalbeurten, 1 basisplaats. Nouri is dit seizoen nadrukkelijker op de deur gaan kloppen bij Peter Bosz, waar hij tevreden op terugkijkt. "Dit is mijn eerste volledige jaar in de Jupiler League. Het is wel goed gegaan, met mezelf maar ook met het team."

"We zijn als tweede geëindigd, dat is knap. Ik denk wel dat we verreweg het beste team van de competitie waren. We kunnen het onszelf verwijten dat we geen kampioen zijn geworden. Dat had met pech, maar vooral te maken met de vele wisselingen. We hebben niet een vast team, het is afhankelijk van het programma van het eerste elftal", zegt Nouri tegenover VI.

Ook op de laatste speeldag had Jong Ajax weer te maken met vele wisselingen. De ploeg trad thuis tegen SC Cambuur (2-1) aan zonder Nouri en De Jong. Beide spelers lijken zich op te mogen maken voor speeltijd in de Arena, als Go Ahead Eagles op bezoek komt. Bosz gaf eerder al aan te overwegen om zijn elftal compleet om te gooien, aangezien de Amsterdammers middenin het belangrijke tweeluik met Olympique Lyon zitten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner