06.05.2017 19:24

Geen verrassingen in Ajax-selectie Bosz

Trainer Peter Bosz heeft geen bekende spelers van Ajax buiten zijn selectie gelaten voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Go Ahead Eagles. Hij kiest voor de vertrouwde namen. Alleen Daley Sinkgraven ontbreekt wegens een knieblessure.

Het zou wel kunnen dat Bosz de mogelijkheid benut om enkele spelers rust te gunnen tijdens de ontmoeting met de hekkensluiter van de Eredivisie uit Deventer. Ajax verdedigt donderdag namelijk op bezoek bij Olympique Lyon een voorsprong van 4-1 in de halve finale van de Europa League. Bosz vertelde vrijdag dat zijn selectie breed genoeg is om zelfs met tien of elf andere voetballers te beginnen.

Go Ahead Eagles is bij uitstek de favoriete tegenstander van Ajax. In de eigen Amsterdam ArenA verloren de Amsterdammers nog nooit van de Deventenaren. Sterker nog: Go Ahead Eagles wist in dertig ontmoetingen nog nooit één punt over te houden aan een duel met Ajax in Amsterdam.

Voor Go Ahead Eagles is de wedstrijd van zondagmiddag de laatste kans om nog een plaats in de nacompetitie af te dwingen. Daarvoor moet de selectie van Robert Maaskant winnen in de Amsterdam ArenA van Ajax, om vervolgens een week later in eigen huis te winnen van Sparta Rotterdam. De Deventenaren moeten daarnaast hopen op voor hen gunstige resultaten op andere velden. Zo niet, dan degradeert Go Ahead Eagles naar de Jupiler League.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner