06.05.2017 17:46

Einde Bundesliga-avontuur SV Darmstadt 98

Na 2 seizoenen is er alweer een einde gekomen aan het Bundesliga-avontuur van SV Darmstadt 98. De club uit het westen van Duitsland verloor op bezoek bij landskampioen Bayern München (1-0). Juan Bernat maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Al in de 18de minuut was het over en uit voor SV Darmstadt 98. Juan Bernat scoorde zijn tweede Bundesliga-treffer van dit seizoen, waarmee hij uiteindelijk het lot van de gasten uit Darmstadt bezegelde. De bezoekers kregen nog een sprankeltje hoop, nadat scheidsrechter Guido Winkmann de bal op elf meter legde. Hamit Altintop miste dit buitenkansje, waarmee degradatie een feit was.

SV Darmstadt 98, in het seizoen 2014/2015 als runner-up gepromoveerd uit de 2. Bundesliga, speelde voor het laatst in het seizoen 1981/1982 in de Bundesliga. Destijds degradeerde de Duitse club al na één seizoen door op de 17e plaats te eindigen. De 14e plaats van het afgelopen seizoen was dan ook een recordhoogte uit de bijna 119-jarige geschiedenis van de club. 

De degradant liet zich de laatste weken niet kennen en zorgde voor wat spanning in de staart van de ranglijst. Door 3 zeges aaneen te rijgen, was het gat met nummer 16 Hamburger SV teruggelopen tot negen punten. Door de nederlaag van zaterdagmiddag op bezoek bij Bayern München is deze achterstand in de laatste twee wedstrijden niet meer weg te poetsen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner