06.05.2017 22:43

Juventus remiseert tegen stadsgenoot Torino

Juventus heeft een pijnlijke nederlaag in de stadsderby met Torino op de valreep weten te voorkomen. In het eigen stadion eindigde de derby zaterdag in 1-1. Door het gelijkspel is de voorsprong van Juventus op Napoli acht punten. AS Roma kan, als het zondag van AC Milan wint tot op zeven punten komen. Er volgen na dit weekend nog drie speelronden in de Serie A.

Coach Massimiliano Allegri had een groot deel van zijn basiselftal rust gegeven na de zege op AS Monaco (0-2) in de halve finale van de Champions League. Doelman Gianliugi Buffon, verdediger Giorgio Chiellini en Dani Alves kwamen niet in actie.

De Argentijnse spits Gonzalo Higuaín viel in de tweede helft in. Toen stond Juventus met 1-0 achter door een rake vrije trap van de Serviër Adem Ljajic. Daarna hield Torino lang stand, ook al speelde de ploeg nog maar met tien man na de tweede gele kaart voor Afriyie Acquah. In blessuretijd voorkwam Higuaín toch nog de nederlaag.