06.05.2017 22:51

Real wint bij Granada van assistent John Metgod

Real Madrid houdt de beste papieren voor de Spaanse titel. De club won zaterdagavond ook zonder veel basisspelers bij het al gedegradeerde Granada (0-4). Real Madrid blijft in punten gelijk met Barcelona, dat eenvoudig won van Villarreal (4-1).

Lionel Messi (2), Neymar en Luis Suárez waren de doelpuntenmakers in Camp Nou. Real heeft echter een wedstrijd minder gespeeld dan de aartsrivaal. Real besluit La Liga met wedstrijden tegen Sevilla, Celta de Vigo en Málaga. Las Palmas en Eibar zijn de resterende tegenstanders van Barcelona. Met het oog op de return tegen Atlético in de halve finale van de Champions League hield trainer Zinédine Zidane veel spelers aan de kant tegen de ploeg van assistent-trainer John Metgod.

Toch leidde Real binnen twaalf minuten al met 2-0, met dank aan twee doelpunten van James Rodriguez. Voor rust scoorde ook Álvaro Morata nog twee keer. Na rust deed Real het rustiger aan, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar.