07.05.2017 14:05

AZ op zoek naar eerherstel zonder Weghorst

NEC, zonder de ontslagen Peter Hyballa, heeft de punten hard nodig om de nacompetitie te ontlopen, terwijl AZ op zoek gaat naar eerherstel na de verloren bekerfinale. AZ begint zonder Wout Weghorst, maar met oud-NEC’ers Rens van Eijden en Alireza Jahanbakhsh. Voor Van Eijden is het zijn 200e Eredivisiewedstrijd.

De Nijmegenaren zullen ook willen voorkomen hun negatieve clubrecord dit seizoen te evenaren. Sinds de overwinning op 5 maart tegen Heracles, heeft NEC 7 wedstrijden op rij verloren. De reeks van 7 is de langste reeks voor NEC sinds een serie van 8 in 2013. Het clubrecord staat op 9 verliespartijen op een rij. Dit negatieve record is dit seizoen dus nog te evenaren.

AZ moet zich vandaag gaan revancheren na de verloren bekerfinale tegen Vitesse om met een goed gevoel richting de play-offs te gaan. De Alkmaarders zijn overigens de afgelopen 3 wedstrijden ongeslagen. Daarnaast scoorde AZ in de afgelopen 4 wedstrijden in iedere wedstrijd, maar ze kregen ook in de laatste 4 wedstrijden iedere wedstrijd minstens 1 tegendoelpunt.

NEC zonder Hyballa
De thuisploeg heeft de opstelling op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Excelsior. Lorenzo Burnet en Gregor Breinburg zullen aan de aftrap verschijnen. Dit gaat ten koste van Jordan Larsson en Andre Formitschow. De ploeg staat nu onder leiding van Ron de Groot en Patrick Pothuizen na het ontslag van Peter Hyballa. Mohamed Rayhi is niet beschikbaar. De 22-jarige aanvaller is geschorst.

Weghorst start niet bij de bezoekers
Bij de bezoekers begint Wout Weghorst op de bank. Hij speelde nog wel de bekerfinale. Ook zal Dabney dos Santos niet starten. Fred Friday en Levi García zijn hun vervangers. Dat betekent dat oud-NEC’er Rens van Eijden vandaag zijn 200e Eredivisiewedstrijd gaat spelen. Ook oud-NEC’er Alireza Jahanbakhsh zal dus weer spelen. Hij speelt zijn 150e competitiewedstrijd in zijn gehele carrière. De Iraniër speelde in zijn vaderland 44 keer op het hoogste niveau. Vervolgens speelde Jahanbakhsh 55 competitieduels (Eredivisie en Jupiler League) voor NEC. Voor AZ staat de teller op 50. In de 149 gespeelde wedstrijden, wist de rechtsbuiten 38 keer te scoren. Dit seizoen maakte hij vooralsnog 8 Eredivisietreffers voor de Alkmaarders.  

Het duel is vanaf 14.30 LIVE te volgen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner