07.05.2017 15:32

Sporting en Dost kunnen plaats twee vergeten

Sporting Portugal heeft zondag niet geprofiteerd van het puntenverlies van FC Porto een dag eerder. Met Bas Dost en Marvin Zeegelaar in de basis verloor Sporting in eigen stadion met 3-1 van Belenenses. Met nog twee speelronden te gaan, heeft Sporting zes punten minder dan nummer twee FC Porto.

Bruno Cesar bracht Sporting in de 52e minuut op voorsprong. Abel Camara nam halverwege de tweede helft vanaf de strafschopstip de gelijkmaker voor zijn rekening. In de laatste tien minuten beslisten Dinis Costa Lima Almeida en Goncalo Silva het duel in het voordeel van Belenenses.

Dost deed de gehele wedstrijd mee, Zeegelaar werd een kwartier voor tijd gewisseld. Luc Castaignos verving in de 69e minuut Bryan Ruiz. FC Porto speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij CS Marítimo. Koploper Benfica gaat zondagavond op bezoek bij Rio Ave en vergroot bij winst de voorsprong op Porto tot vijf punten.