07.05.2017 16:33

Zwolle wint en is veilig na afscheidsduel Jans

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

In de laatste thuiswedstrijd onder leiding van trainer Ron Jans heeft PEC Zwolle definitief de dreiging van deelname aan de play-offs om promotie/degradatie van zich afgespeeld. De Zwollenaren versloegen sc Heerenveen met 2-1 terwijl ze nota bene al vanaf de achttiende minuut met een man minder speelden.

Ouasim Bouy trok Reza Ghoochannejhad naar de grond terwijl die op weg was naar het doel van Mickey van der Hart. Met tien man kwam PEC alsnog op voorsprong. Danny Holla mikte na een klein half uur de bal uit een vrije trap in de kruising. Van der Hart redde kort voor rust op een inzet van Ghoochannejhad.

Kort na rust werd het 2-0 voor de thuisploeg. Queensy Menig snelde langs Jerry St. Juste. Het ontging arbiter Bas Nijhuis dat de bal daarbij over de achterlijn was geweest, waarna Menig doelman Mulder passeerde. Het was de negende competitietreffer van de topscorer van PEC. Diep in blessuretijd maakte Ghoochannejhad nog de 2-1.