07.05.2017 16:40

Heracles met flinke cijfers langs ADO Den Haag

Heracles Almelo heeft deelname aan de play-offs om een Europees ticket in eigen hand. De ploeg van trainer John Stegeman versloeg zondag in eigen stadion ADO Den Haag met 4-0. Alleen FC Groningen kan Heracles nog achterhalen.

De thuisploeg kwam al na vijf minuten op voorsprong. Brandley Kuwas draaide de bal vanaf de rechterflank het strafschopgebied in waar Reuven Niemeijer de bal controleerde en hard langs doelman Robert Zwinkels raak schoot. De 22-jarige middenvelder, pas bezig aan zijn tiende duel voor Heracles, verdubbelde zeven minuten later de voorsprong, ditmaal op aangeven van Tim Breukers.

In de 71e minuut besliste Samuel Armenteros het duel. De topschutter van Heracles mocht door (hoewel hij de bal met zijn arm leek mee te nemen) en schoot raak. Het was zijn negentiende doelpunt van het seizoen. In blessuretijd kon Thomas Bruns zijn afscheid luister bijzetten met de vierde Almelose treffer. Hij vertrekt naar Vitesse.