07.05.2017 21:55

Juve geeft verklaring na racisme in interview

Juventus-speler Mehdi Benatia aan de bal in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Espanyol
Juventus-speler Mehdi Benatia aan de bal in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Espanyol

Juventus is met een officiële verklaring gekomen na de racistische opmerkingen die centraal verdediger Mehdi Benatia opmerkte. De Marokkaanse Fransman kreeg verschillende racistische uitlatingen tijdens een interview te horen.

Op de website van de Italiaanse kampioen geeft de club aan de situatie als zeer ernstig te beschouwen. Ook geeft Juventus aan dat iedereen, en vooral de speler zelf, een uitleg verdient. "Verschillende informele bronnen suggereren dat de racistische uitlatingen van de productieservice binnen het Juventus stadion kwamen. Die suggestie is ongelooflijk en technisch onmogelijk", is te lezen op de officiële website van Juventus.

Juventus-speler Mehdi Benatia kapte een interview af toen hij verschillende racistische beledigingen doorkreeg via het oortje dat hij droeg. "Welk stom persoon hoor ik nu praten?" voegde Benatia nog aan het interview toe voordat hij wegliep.

De hoogste Italiaanse voetbalcompetitie, Serie A, kampt vaker met racistische opmerkingen en beledigingen richting Afrikaanse spelers. Zo probeerde Pescara-voetballer Sulley Muntari vorige week de scheidsrechter te overtuigen dat hij de wedstrijd tegen Cagliari moest staken vanwege de racistische leuzen in het publiek. Toen Muntari dat niet lukte, kreeg hij een tweede gele kaart vanwege het klagen bij de arbitrage. Later werd deze schorsing door de Italiaanse bond echter ongedaan gemaakt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner