08.05.2017 10:20

Van Hanegem over druk bij Feyenoord: "Onzin"

Willem van Hanegem gelooft niet dat de nederlaag van Feyenoord op bezoek bij Excelsior te maken had met kampioensdruk. In zijn column schrijft de oud-Feyenoorder dat de Rotterdamse club zich geen complex moet aanpraten.

"Wat je hoort na zo'n onverwachte nederlaag van Feyenoord: dat ze niet tegen de druk kunnen, dat de spelers te veel stress voelen bij het grote verlangen van de fans. Dat soort dingen... Wat een onzin zeg", schrijft de columnist in het Algemeen Dagblad. "'Feyenoord moet zich nu echt geen complex laten aanpraten."

Van Hanegem vond dat de koploper simpelweg niet bij de les was: "Berghuis ging halfbakken een kopduel in en liep toen tegen een stootje aan. Dat krijg je als je er niet vol ingaat. Maar wat deed hij daarna? Eerst bleef hij lang liggen. Later bleef hij mokken. Tegen de scheidsrechter, de grensrechter en de tegenstander. Schiet op, man, dacht ik. Concentreer je op de wedstrijd! Je kan vandaag kampioen van Nederland worden. Kampioen! Daar heb je het hele seizoen keihard voor gewerkt. Maak het dan af. Eigenlijk speelde alleen Kongolo nog een redelijke wedstrijd."

Desondanks gelooft Van Hanegem dat Feyenoord alsnog de titel pakt tegen Heracles Almelo in de eigen Kuip. "Het wordt zeker geen makkie. Het wordt zelfs moeilijk zat. Ik vind Heracles een vervelende ploeg om tegen te spelen. Die kunnen aardig voetballen. Maar laten we Heracles niet groter maken dan het is. De beste wedstrijden spelen ze op hun eigen kunstgras. Bovendien zal het toch niet zo zijn dat Feyenoord 33 speeldagen bovenaan staat, maar dan alsnog op de 34ste speeldag geen kampioen wordt. Zoiets bestaat gewoon niet. Feyenoord mag de titel nu echt niet meer weggeven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner