08.05.2017 12:00

Conte vindt Tottenham logische titelkandidaat

Als Chelsea maandagavond wint van Middlesbrough dan doet de ploeg uit Londen een grote stap richting de titel. De voorsprong op Tottenham Hotspur wordt dan 7 punten. Chelsea-trainer Antonio Conte heeft bewondering voor de achtervolger.

"Als Chelsea niet zo goed had gepresteerd, was Tottenham vast en zeker kampioen geworden", doet de Italiaan zijn verhaal tegenover de BBC. "Alleen doordat wij een geweldig seizoen draaien, moeten zij vechten voor de titel. Deze competitie is heel moeilijk. In iedere wedstrijd moet je vechten voor de punten en dat verklaart waarom het als Engelse club niet makkelijk is om ook ver te komen in Europa."

Het verbaast Conte niet dat Tottenham mee doet om het kampioenschap. "Dit is mijn eerste seizoen en ik kom veel moeilijkheden tegen. Mauricio Pochettino werkt al 3 jaar bij Tottenham en heeft veel veranderd bij de club, hij levert heel goed werk. Ik vind het vrij normaal dat Tottenham met dit team meedoet om de titel. Ik denk dat ze een voordeel hebben in vergelijking met Chelsea."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner