08.05.2017 15:55

Manu: "Was achteraf niet handig van me"

Het avontuur van Elvis Manu bij Go Ahead Eagles zit er al vroegtijdig op, maar de aanvaller betoogt spijt. Hij toonde zijn liefde voor Feyenoord in de Johan Cruijff Arena, wat het bestuur van The Eagles niet op prijs stelde.

Voordat Manu met Go Ahead Eagles aantrad tegen Ajax, stuurde hij nog een Instagram-post en een Snapchat de wereld in. Op die afbeeldingen laat hij zijn liefde voor Feyenoord zien, wat op het punt stond de kampioenswedstrijd tegen Excelsior te spelen. En dat terwijl Go Ahead zelf op het punt stond te degraderen. Volgens het bestuur van Go Ahead was Manu dan ook niet met het hoofd bij de degradatiewedstrijd.

De ongelukkige timing was voor de club genoeg reden het huurcontract van Manu vroegtijdig te ontbinden. "Achteraf gezien was het niet handig", erkent Manu in gesprek met VI. "Het is zeker niet mijn bedoeling geweest om Go Ahead in diskrediet te brengen. Je kunt me zeker niet verwijten dat ik de afgelopen periode niet professioneel ben geweest. Wat ik van de beslissing vind? Het was niet handig van me. Er was nog maar één wedstrijd te spelen. Ik begrijp dat het gevoelig ligt, maar ik vraag af of de club hetzelfde had besloten als dit twee maanden geleden was gebeurd."

De competitie zit erop voor Go Ahead Eagles, dat al zeker is gedegradeerd. In de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Sparta, hebben ze de 23-jarige oud-Feyenoorder dan ook niet meer nodig. Manu werd in de winterstop nog gehuurd van Brighton & Hove Albion om GAE van degradatie te behouden, maar hij is daar niet in geslaagd. "Het doel is niet bereikt, want we zijn gedegradeerd. Ik ben Go Ahead dankbaar voor de mogelijkheid die zij me hebben gegeven, om minuten te maken op dit niveau. Ik had er zelf meer van verwacht, want ik ben toch gehaald om iets teweeg te brengen."

Manu keert na 2 doelpunten, 2 rode kaarten en 2 assists in 14 wedstrijden weer terug naar Engeland. Bij Brighton heeft hij nog een contract tot de zomer van 2018.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner