08.05.2017 21:52

Helmond ontpopt zich tot de comeback-club

In een miraculeuze wedstrijd heeft Helmond Sport zich maandagavond terug weten te knokken van een 0-2 achterstand tegen Almere City FC. Door een enorme vechtlust blijft de ploeg van coach Roy Hendriksen in de race om de play-offs: 4-2.

Ongeveer twee weken geleden stonden Helmond en Almere ook al tegenover elkaar in het Lavans Stadion. Het treffen in de 37e speelronde eindigde door een late gelijkmaker van Robert Braber in 1-1. Zodoende werd een 0-1 voorsprong van Almere teniet gedaan. Deze was tot stand gekomen in de 28e minuut met als doelpuntenmaker Rick ten Voorde. Het getal 28 lijkt magisch voor de nummer 8 van dit seizoen. In de play-off was Gaston Salasiwa in de 28e minuut, trefzeker bij zijn tweede kans van de wedstrijd. De middenvelder glipte door de Helmond-defensie na een prima voorzet van Sherjill MacDonald.

Helmond moest zodoende, net als twee weken terug, op zoek naar de gelijkmaker in eigen huis. Via Furhgill Zeldenrust en Robert van Koesveld was de thuisploeg na rust dichtbij. Beide keren stond doelman Chiel Kramer echter in de weg. Aan de andere kant was het wel raak. Rick ten Voorde kreeg de bal voor zijn voeten, kapte zich vrij en schoot onberispelijk binnen: 0-2. Twee minuten later volgde er toch een snelle aansluitingstreffer. Teije ten Den kopte de bal over doelman Kramer heen na een prima voorzet van invaller Jordy Thomassen.

Drie minuten na de 1-2 kantelde het duel. Na een afgeslagen corner knalde Robert Braber de bal hard achter Kramer: 2-2. Tien minuten voor tijd volgde er zelfs een Helmondse voorsprong. Invaller Thomassen kopte de bal op prachtige wijze in het vijandelijke doel. Clubtopscorer Thomassen was zo enorm belangrijk met een assist en zijn 14e goal van het seizoen. In de laatste minuut zette Steven Edwards zijn ploeg zelfs op 4-2 vanaf de strafschopstip. Na de comeback van eerder dit seizoen in de vorm van een late gelijkmaker wordt de prestatie nu overtroffen. Helmond komt terug van een 0-2 achterstand en is met een 4-2 favoriet in de return vrijdagavond.

Door: Koen Larmit