08.05.2017 22:13

Southampton wil leider Van Dijk niet kwijt

Vanuit Southampton is nog maar eens het vertrouwen in Virgil van Dijk uitgesproken. De Nederlandse mandekker is absolute sterkhouder bij de Premier League-club, de directie piekert er niet over om de international te laten gaan.

Trainer Claude Puel is heel duidelijk over de in Brede geboren centrumverdediger. "Hij heeft nog een langlopend contract hier en de directie wil hem absoluut houden", quote BBC de manager van Southampton. "Hij heeft autoriteit, is de echte leider van het team. Hij is een fantastische speler."

Van Dijk komt uit de jeugdopleiding van Willem II, maar brak in de Eredivisie door bij FC Groningen. Nadat geen enkele topclub in Nederland het zag zitten in Van Dijk, ging hij bij Celtic aan de slag. In Schotland groeide de mandekker uit tot een vaste kracht, waarna Southampton zijn slag sloeg in 2015.

Inmiddels staat Van Dijk op 55 wedstrijden in de Premier League, maar momenteel ligt hij lang uit de roulatie met een enkelblessure. Het was de vraag of hij dit seizoen nog in actie zou komen, maar Puel is daar duidelijk over. Omdat zijn ploeg toch nergens meer voor speelt in Engeland, neemt hij geen risico met de Nederlander. "Het is voor ons belangrijk om te wachten tot aan het begin van het nieuwe seizoen om hem weer op het veld te verwelkomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner