09.05.2017 14:36

Dijkhuizen wordt nieuwe trainer van Cambuur

Komend seizoen zal Marinus Dijkhuizen aan het roer staan bij SC Cambuur Leeuwarden. Hij gaat daar samen met de huidige interim-trainer, Sipke Hulshoff, aan de slag.

In oktober 2016 werd trainer Rob Maas ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. In tien wedstrijden, werd er drie keer gewonnen. De ploeg stond op een veertiende plaats en onder interim-trainers Hulshoff en Arne Slot kropen de Leeuwarders uit een diep dal en wisten ze nog knap de derde plek te behalen. Cambuur moet het nu in de tweede ronde van de nacompetitie opnemen tegen MVV. Arne Slot zal de club verlaten. Hij wordt komend seizoen assistent-trainer bij AZ.

Dijkhuizen was afgelopen seizoen trainer bij NAC, maar daar werd zijn contract in de winterstop ontbonden. Op dat moment stond hij met de ploeg uit Brede op de achtste plek. In Leeuwarden is Dijkhuizen een oude bekende. Van 1996 tot en met 1999 speelde Dijkhuizen voor Cambuur. In 2007 keerde hij weer terug bij de 'Herten' waar hij toen nog twee seizoenen speelde. In totaal speelde Dijkhuizen 154 wedstrijden voor de Leeuwarders en daarin wist hij 47 keer te scoren.

Als speler heeft Dijkhuizen in het seizoen van 1997/1998 de promotie met Cambuur naar de Eredivisie meegemaakt. Als trainer heeft hij de promotie naar de Eredivisie ook al eens mogen vieren. In het seizoen 2013/2014 deed hij dit met Excelsior. Nu zal Dijkhuizen met Cambuur proberen de Eredivisie weer te bereiken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner