09.05.2017 20:55

Atlético hoopt op herhaling van duel in 2015

Atlético Madrid won twee jaar geleden in eigen huis met 4-0 van aartsrivaal Real Madrid in de Spaanse competitie. "We willen dat maar al te graag herhalen", liet aanvoerder Gabi dinsdagavond hoopvol weten.

Zijn ploeg verloor vorige week met 3-0 in de uitwedstrijd tegen Real. Alleen een 'Remontada' (vrij vertaald: wederopstanding) kan Atlético woensdag nog naar de finale van de Champions League brengen.

"We kwamen vroeg in die wedstrijd van 2015 twee keer tot scoren", blikte Gabi terug. "Daardoor konden we even gas terugnemen om in de slotfase opnieuw twee keer toe te slaan. Daar mikken we nu weer op. We zullen al onze wapens in de strijd gooien en zijn ervan overtuigd dat we goed genoeg zijn om tegen Real voor een verrassing te zorgen."

Volgens Gabi moet Atlético ook kracht kunnen putten uit het thuisvoordeel. De fanatieke fans zullen er ongetwijfeld weer een luidruchtig feest van maken. Het is de laatste Europese wedstrijd van Atlético in het befaamde Calderon, dat na 51 jaar komende zomer de poorten sluit. Atlético stapt over naar het grotere Wanda Metropolitano, met een capaciteit van 67.000 bezoekers.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner