10.05.2017 13:31

Armenteros gaat voor hattrick tegen Feyenoord

Samuel Armenteros (r.) probeert tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Heracles Almelo zowel Mustafa Saymak (l.) als Dirk Marcellis (m.) van zich af te schudden. (22-04-2017)
Samuel Armenteros (r.) probeert tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Heracles Almelo zowel Mustafa Saymak (l.) als Dirk Marcellis (m.) van zich af te schudden. (22-04-2017)

Samuel Armenteros gaat zijn oude club Feyenoord zondagmiddag niet helpen. De Zweedse spits van Heracles Almelo wil topscorer van de Eredivisie nodig en heeft dus minimaal drie doelpunten nodig om Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen in te halen.

Jørgensen heeft momenteel 21 treffers, terwijl Armenteros op 19 staat. De spits heeft zondag dus 3 doelpunten nodig om de Deen in te halen. "Het ultieme scenario, maar wie wil dat niet?" Armenteros, die tijdens het seizoen 2013/2014 voor Feyenoord speelde, heeft nog veel vrienden in Rotterdam. Hij kreeg de afgelopen dagen veel berichten van Feyenoord-fans. "Dat ik toch wel weet dat Feyenoord kampioen moet worden. Op Instagram worden hele discussies gevoerd onder mijn foto's."

"De Ajax-supporters gunnen me een hattrick en hopen dat ik topscorer van Nederland word", vervolgt de spits tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik reageer er niet op en voel ook niet zoveel druk. Ik ben daar qua karakter immuun voor. We hebben er vooral heel veel zin in. Spelen in een kolkende Kuip is geen grap, de supporters zullen er alles aan doen om de boel op te pompen, voor ons is dat ook heel gaaf."

Armenteros wil zondag winnen van Feyenoord om de play-offs veilig te stellen, maar hoopt stiekem ook op een kampioenschap van Feyenoord. "Wij gaan er alles aan doen om een punt te pakken en de play-offs veilig te stellen. Maar Feyenoord heeft meer kwaliteit en de steun van de supporters. Het kan ook nog anders. Stel dat wij winnen en Ajax verliest..."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner