10.05.2017 13:46

Opnieuw versterking voor De Graafschap

Jordy Tutuarima (l.) snelt langs Alessio Carlone (r.) tijdens het competitieduel SC Telstar - FC Den Bosch (24-02-2017).
Jordy Tutuarima (l.) snelt langs Alessio Carlone (r.) tijdens het competitieduel SC Telstar - FC Den Bosch (24-02-2017).

De Graafschap heeft zich woensdag opnieuw versterkt voor aankomend seizoen. De Superboeren nemen Jordy Tutuarima transfervrij over van SC Telstar. De linksback is de vijfde versterking voor aankomend seizoen.

Tutuarima tekent in Doetinchem een contract voor twee seizoenen. De Graafschap heeft tevens een optie voor een extra seizoen. "We hadden Jordy al een tijdje in het vizier", vertelt Peter Hofstede, manager voetbalzaken van De Graafschap, op de clubsite van de Achterhoekers. "Hij is een jonge talentvolle speler die de hele linkerkant kan bestrijken. Dat past binnen ons speelplan, waarbij de backs veel opkomen."

Tutuarima is de vijfde versterking voor aankomend seizoen. Robert Klaasen, die het afgelopen seizoen werd gehuurd van Sparta Rotterdam, was de eerste nieuweling. Ook Myenty Abena (Jong FC Utrecht), Tim Receveur (VVV-Venlo) en Lars Nieuwpoort (Almere City FC), die bij De Graafschap zijn oudere broer Sven Nieuwpoort tegenkomt, hebben een contract in de Achterhoek getekend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner