10.05.2017 14:34

Guardado over spierblessures: "Mijn zwakte"

Andrés Guardado was de afgelopen seizoenen vaak belangrijk, maar moest ook vaak wedstrijden missen vanwege spierblessures. De Mexicaanse middenvelder doet er alles aan om de spierblessures te voorkomen, maar blijft er telkens meer worstelen.

"Kijk, sommige mensen hebben last van artritis, weer anderen hebben last van hun maag of migraine. Ik ben gevoelig voor spierblessures", aldus de Mexicaan op de website van de FIFA. "Dat is mijn vloek in het voetbal. Ik heb alles geprobeerd om blessures te voorkomen en ben daar in zekere mate ook in geslaagd. Ik raak niet meer zo vaak geblesseerd als voorheen, maar het is nog altijd een probleem waar ik mee worstel. Het is mijn zwakte, daar kan ik niks aan doen. Het is verschrikkelijk als ik geblesseerd raak, maar ik moet positief blijven. Alleen op die manier kom ik zo snel mogelijk terug."

Guardado heeft bijna zijn derde seizoen bij PSV achter de rug en lijkt ook aankomend seizoen in Eindhoven te spelen. "Ik ben hier volwassen geworden", vervolgt Guardado. "Ik ben hier op mijn plaats. Eigenlijk heb ik alles bereikt waar ik ooit van droomde. Ik ben kampioen geworden en heb elk jaar in de Champions League gespeeld. Ik voel me erg op mijn gemak."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner