10.05.2017 16:50

Ambitieus Ajax wil naar knock-outfase CL

Ajax kan zich donderdagavond plaatsen voor de finale van de Europa League, maar volgend seizoen willen de Amsterdammers naar de knock-outfase van de Champions League.

"Wij willen ons focussen op kwaliteit en het behouden van de beste spelers", aldus Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, tegenover internationale persbureau Reuters. "De Nederlandse competitie hoort niet bij de vijf sterkste van de wereld, zelfs niet van Europa, en dus zal het lastig zijn om iedereen bij elkaar te houden. Maar nu we hopelijk een Europese finale gaan halen, moeten we daarop voortborduren. We hebben het de laatste jaren bijvoorbeeld aardig gedaan in de Champions League, maar niet de knock-outfase gehaald. Dat wordt dus een van de doelen van volgend jaar."

"We willen Ajax financieel nóg stabieler maken en het gat met de grotere clubs in Europa kleiner maken", vervolgt de oud-doelman van onder meer Ajax en Manchester United. "Wij krijgen echter niet de bedragen van 600 of 700 miljoen euro die topclubs krijgen door sponsoring, tv-gelden of Champions League-inkomsten. Dus wij willen het op een andere manier doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner