11.05.2017 13:40

Fledderus: "Mooiste wedstrijd uit loopbaan"

Feyenoord speelt zondag in eigen huis tegen Heracles Almelo. Waar de Rotterdammers op jacht gaan naar de titel, heeft de Almelose club nog een punt nodig om Europees voetbal veilig te stellen. Heracles Almelo-speler Mark-Jan Fledderus is klaar voor een kraker. 

"Het besef dat het een kraker wordt kwam zondag wel even binnen in de kleedkamer. Het is heel spannend allemaal. Een unieke belevenis. Zij moeten winnen om kampioen te worden en wij hebben ook nog een puntje nodig om zeker te zijn van een plek in de play-offs voor Europees voetbal", zegt hij tegen Metro. 

Fledderus vergelijkt deze wedstrijd met een Europese wedstrijd. Hij verwacht dat deze wedstrijd een positief effect gaat hebben op de ervaring van de Heraclieden. "Het zal een zeer beladen wedstrijd worden. Voor een club als Heracles is het spelen van play-offs echt een hoofdprijs. Wij gaan er gewoon alles aan doen om dat puntje te pakken, andere sentimenten spelen er niet. Wij zouden geen topsporters zijn als we Feyenoord gewoon zouden laten winnen, toch? Voor ons wordt dit qua druk een soort Europese wedstrijd. Heel belangrijk voor de ervaring", vervolgt hij.

Bovenal verwacht Fledderus een spektakel die hij niet snel meer zal vergeten. "Het wordt hoe dan ook spektakel. Als Feyenoord wint, is het mooi om te zien hoe dat in De Kuip wordt gevierd en als Feyenoord niet wint, wordt het ook een gekkenhuis. Dus ik denk dat dit weleens de mooiste wedstrijd uit mijn loopbaan kan worden. Ik heb ook met Roda op leven en dood gespeeld tegen Sparta, maar dit maak je nooit meer mee. Feyenoord kan voor het eerst in 18 jaar kampioen worden en heel Nederland is ermee bezig", besluit hij.

De wedstrijd Feyenoord-Heracles Almelo heeft zestien keer in Rotterdam plaatsgevonden. Twaalfmaal ging de winst naar Feyenoord, drie keer werd het gelijk in één keer ging de volle buit naar de Heraclieden. Vorig seizoen werd het 3-0 voor de Rotterdammers. De keer dat Heracles won, was op 27 oktober 2013. Het werd toen 1-2.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner