11.05.2017 15:02

Valbuena: "Agressiviteit en vastberadenheid"

Mathieu Valbuena laat de hoop op de finale van de Europa League niet varen. "Als we er niet meer in zouden geloven, konden we net zo goed opgeven", zegt de Fransman tegen L'Équipe. 

Valbuena is klaar voor revanche tegen Ajax. "Wij willen ons graag herstellen van de 4-1 nederlaag die we hebben geleden. Een nederlaag die terecht was, omdat wij op veel punten te kort kwamen om aanspraak te maken op een positief resultaat. Het is een wedstrijd die past bij ons seizoen, waarin we te wisselvallig zijn in ons spel en in de resultaten", vervolgt hij.

De Fransman wil inzet, agressiviteit en vastberadenheid zien. "We moeten ons ervan bewust zijn dat we niet zomaar een wedstrijd gaan spelen. We kunnen alleen slagen als de inzet maximaal zal zijn. Ik kijk naar het voorbeeld van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain (6-1). Ik heb technisch niet eens een geweldig team gezien, maar er was agressiviteit en vastberadenheid. Dit heeft hen in staat gesteld om een ​​situatie, die nog onmogelijker was dan de onze, om te keren (Barcelona verloor destijds de heenwedstrijd met 4-0). We kunnen het ons niet veroorloven om tot de halve finale van de Europa League te komen en dan alles zo weg te geven", besluit hij.

Valbuena maakte in de uitwedstrijd tegen Ajax het enige doelpunt voor de Fransen. Dat was zijn eerste doelpunt in de Europa League dit seizoen. In Amsterdam speelde hij zijn dertigste wedstrijd in de Europa League in zijn carrière. In de Champions League speelde hij vooralsnog 45 wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner