11.05.2017 17:29

AZ haalt Bizot op bij Genk als eerste doelman

AZ heeft donderdag de komst van Marco Bizot bevestigd. De 26-jarige doelman tekende bij de club uit Alkmaar een contract tot 2021. Bizot speelde het afgelopen seizoen in België voor KRC Genk, waar hij transfervrij vertrok.

Tim Krul verdedigde de laatste maanden het doel van AZ. Hij keert mogelijk terug naar Newcastle, dat hem had verhuurd. Krul speelde ook nog een half jaar bij Ajax, maar bereikte nooit het eerste elftal. Hij heeft nog een contract in Engeland.

Bizot werd grotendeels opgeleid bij Ajax. Voor zijn Belgische periode kwam hij uit voor Cambuur en FC Groningen. In 2014 stapte hij over naar Racing Genk. Dit seizoen speelde hij 22 wedstrijden in de Belgische competitie.

Blij verrast
Bizot zei op de website van AZ blij verrast te zijn. "AZ was op zoek naar een Nederlandse keeper. Het is mooi dat de club bij mij is uitgekomen. Met mijn buitenlandse ervaring denk ik dat ik een toegevoegde waarde kan zijn voor de selectie en de jonge jongens een beetje wegwijs kan maken".

Directeur voetbalzaken Max Huiberts zei dat Bizot volledig aan de profielschets voldeed. "Hij is in Nederland opgeleid, kan uitstekend meevoetballen, heeft een goede reflex en kan goed voor zijn goal keepen. Daarom hebben wij voor Marco gekozen".

ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner