12.05.2017 10:19

Feestende De Ligt: "Pingel gelukkig niet fataal"

Na afloop van het duel keert Matthijs de Ligt terug op het veld om een feestje te vieren met de supporters van Ajax. (11-05-2017)
Na afloop van het duel keert Matthijs de Ligt terug op het veld om een feestje te vieren met de supporters van Ajax. (11-05-2017)

Matthijs de Ligt vierde na afloop nog een tijd lang feest met de supporters. De 17-jarige was dolbij dat Ajax, ondanks de 3-1 nederlaag, ten koste van Olympique Lyon doorging naar de finale van de Europa League. 

De mandekker had tijdens de return veel moeite met Alexandre Lacazette, die de 1-0 en 2-0 voor zijn rekening nam. De eerste kwam tot stand na een penalty die werd veroorzaakt door De Ligt. "Ik dacht dat ik de bal speelde, maar het is slim van de spits en dom van mij. Ik moet er weer van leren. De volgende keer moet ik hem misschien voor me houden, want hij kon nergens heen. Gelukkig is de pingel niet fataal geworden." 

Evenals vorige week na de heenwedstrijd tegen Olympique Lyon (4-1 winst), keerde Matthijs de Ligt na de return terug het veld op om nog een feestje te vieren met de supporters. De ontlading bij de Amsterdammers was immens na de 3-1 nederlaag. Toch was die uitslag voldoende om door te gaan naar de finales. Daarin treft het op 24 mei Manchester United, dat over twee wedstrijden met 2-1 wist te winnen van Celta de Vigo. Omdat De Ligt vorige week zo genoot van zijn feestje met de fans, wilde hij dat graag herbeleven.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner