12.05.2017 11:58

Blind sprak al met Ajax-spelers via Whatsapp

Szymon Marciniak (m.) toont Joël Veltman (l.) de gele kaart terwijl Davy Klaassen (r.) daar niet blij mee is. (11-05-2017)
Szymon Marciniak (m.) toont Joël Veltman (l.) de gele kaart terwijl Davy Klaassen (r.) daar niet blij mee is. (11-05-2017)

Joël Veltman treft met Ajax Manchester United in de finale van de Europa League. De rechtsback weet dat het een weerzien wordt met Daley Blind en had vlak na het duel met Lyon (3-1 verlies) al contact met zijn voormalig ploeggenoot gehad.

"We spraken Daley net al even. Die heeft er ook zin in", laat Veltman weten in gesprek met Voetbal International. "We hebben een groepsappje waar Daley ook in zit. Het was bij zijn wedstrijd ook even billenknijpen, maar ook hij gaat naar Stockholm." Het had niet veel gescheeld of Veltman was geschorst geweest voor de finale.

Gele kaart
"Ik dacht bij mezelf: pas op wat je doet. De vierde official zei ook tegen Peter Bosz: kijk uit, hij zit tegen rood aan", vervolgde de rechtsback. Bosz besloot hem daarom naar de kant te halen, ten koste van Kenny Tete. "Of ik de wissel begreep? In het begin niet. Ik ben oud en wijs genoeg om het te kunnen handelen. Dat zou je na Schalke-uit niet zeggen, maar ik snap het wel. Kenny heeft het voortreffelijk gedaan."

Ajax leek na de heenwedstrijd door een 4-1 zege al met één been in de finale te staan. Echter, de Amsterdammers moesten nog vol aan de bak. Met hangen en wurgen haalde Ajax succesvol het eindsignaal, ondanks de 3-1 nederlaag. "Dan denk je, jeetje. Dat we het zo snel weggeven. Na de rust was het: kom op, nog een maken en dan moeten zij er weer vier maken. Gelukkig maakten ze er maar één."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner