12.05.2017 13:39

Feyenoord en Ajax mogelijk samen in CL

Ziyech (l) en El Ahmadi (r) in discussie tijdens de klassieker
Ziyech (l) en El Ahmadi (r) in discussie tijdens de klassieker

Feyenoord en Ajax spelen komend seizoen mogelijk allebei in de groepsfase van de Champions League. Dat gebeurt namelijk als de huidige koploper Feyenoord van de eredivisie zondag kampioen wordt en Ajax in Zweden Manchester United verslaat in de finale van de Europa League.

Als Feyenoord de titel grijpt en Ajax de finale van de Europa League verliest, dan voetbalt de Rotterdamse ploeg in het nieuwe voetbaljaar in de groepsfase van de Champions League en moet de formatie uit Amsterdam zich via de voorronden kwalificeren.

Ajax kan zondag bij een misstap van Feyenoord tegen Heracles Almelo ook nog kampioen worden. In dat geval plaatst de kersverse finalist zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League en speelt het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst volgend seizoen in de voorronden van de koningsklasse van het clubvoetbal.

Ajax kan ook nog kampioen worden en de Europa League winnen. Het elftal van Peter Bosz is dan verzekerd van de groepsfase van de Champions League en Feyenoord wordt dan veroordeeld tot het spelen van voorronden.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner