12.05.2017 17:23

Van de Looi wil tegen Ajax wederom stunten

Willem II is allerminst van plan zondag te figureren in een mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax. De ploeg uit Amsterdam gaat de laatste speelronde in met één punt achterstand op Feyenoord en moet hopen op een nieuwe uitglijder van de Rotterdamse koploper. In Willem II treft Ajax echter een tegenstander waar het begin dit seizoen van verloor, in de eigen Amsterdam ArenA nog wel (1-2).

"Het zou voor de club en voor de groep sensationeel zijn om twee keer van Ajax te winnen", zei trainer Erwin van de Looi vrijdag. Willem II, dat op de twaalfde plaats staat, kan zondag voor eigen publiek vrijuit voetballen. "We zien deze wedstrijd als een prachtige uitdaging", zei Van de Looi. "Ajax is een goede tegenstander en zit momenteel in een goede flow. Het is ze meer dan gegund dat ze de finale van de Europa League hebben bereikt, maar wij zullen er vol voor gaan. Iedere club knokt voor zijn eigen hachje dus dat zullen wij ook doen."

Bij de Tricolores ontbreken Derrick Tshimanga, Guus Joppen, Dico Koppers en Elmo Lieftink door blessures. Achter de naam van Dries Wuytens staat nog een vraagteken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner