12.05.2017 22:07

Supportershome FC Twente blijft gesloten

Enes Ünal (r.) is weer eens de gevierde man bij FC Twente. Vlak voor tijd maakt hij de 3-0 tegen NEC. (15-04-2017)
Enes Ünal (r.) is weer eens de gevierde man bij FC Twente. Vlak voor tijd maakt hij de 3-0 tegen NEC. (15-04-2017)

De rechter in Almelo strijkt niet met de hand over het hart voor de laatste thuiswedstrijd van FC Twente. Supportersvereniging Vak-P verloor vrijdag de rechtszaak over het heropenen van het supportershome bij de Grolsch Veste. Dit betekent dat het honk voor fans dichtblijft. FC Twente speelt zondag voor de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen FC Groningen.

Burgemeester Onno van Veldhuizen sloot begin april het supportershome van FC Twente, nadat tijdens een politie-inval sporen van drugsgebruik en drugshandel werden aangetroffen. Volgens de politie was er sprake van georganiseerde criminaliteit, waarna de politiek in Enschede besloot in te grijpen. Vak-P protesteerde tegen de sanctie op basis van het feit dat de vereniging veel inkomsten mis zou lopen door de sluiting van het supportershome.

De rechter in Almelo ging niet mee in de eis. Er werd gesteld dat FC Twente en de politie correct optrad, aangezien er een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne werd aangetroffen. Het zou gaan om zeventien gram cocaïne, terwijl de gemeente al in actie mocht komen bij 0,5 gram. Naast de uitspraak maakte FC Twente bekend dat het de huurovereenkomst met Vak-P voor het supportershome gaat beëindigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner