13.05.2017 10:02

Bosz blij: "Niet consessies gedaan in principes"

Ajax-trainer Peter Bosz is blij met de manier waarop zijn ploeg speelt. Ook in de zware dubbele confrontaties tegen FC Schalke 04 en Olympique Lyon durfden zijn pupillen veelvuldig aan te vallen.

"Hoewel we een jonge onervaren ploeg hebben, zijn we vanuit onze eigen offensieve, positieve voetbalgedachte met dominant voetbal heel ver gekomen", laat Bosz weten in gesprek met De Telegraaf. "Dat heeft het succes niet in de weg gestaan en is geweldig om te zien. Ja, het overtreft ook mijn verwachtingen, want zo goed liep het niet voor aanvang van het seizoen, de eerste competitieweken en tegen FC Rostov."

In die periode kreeg de oefenmeester veel kritiek, ook van de harde kern van Ajax. "Toch ben ik erin blijven geloven", vervolgt Bosz. "We hebben geen concessies aan onze principes gedaan, maar zijn met een aantal andere spelers hard gaan werken en uiteindelijk beloond voor onze vasthoudendheid. Met een plaats in de finale van de Europa League tegen Manchester United en nog een kleine kans op het landskampioenschap."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner