14.05.2017 13:43

Jongste basiselftal Ajax ooit tegen Willem II

Ajax-trainer Peter Bosz heeft voor de laatste speelronde opnieuw voor een jeugdig team gekozen. Op bezoek bij Willem II treedt het aan zonder Nick Viergever, Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Amin Younes én Bertrand Traoré.

Voor hen in de plaats spelen respectievelijk Jaïro Riedewald, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Justin Kluivert en de Braziliaan David Neres. De gemiddelde leeftijd van de basisopstelling van Ajax ligt daarmee op 20 jaar en 139 dagen, de jongste basisopstelling uit de geschiedenis van de Eredivisie. 

Bij Willem II staat Kostas Lamprou ook tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen onder de lat. De doelman, die in de zomer van 2014 overkwam van Feyenoord, miste dit seizoen nog geen minuut. De Griekse goalie gaf eerder dit seizoen al aan Willem II aan het eind van dit seizoen te verlaten.

Verder start bij Willem II de Tilburger Thomas Kok in de basis. Kok, die dit seizoen al elf keer op de bank mocht plaats nemen bij Willem II, maakt daarmee zijn debuut voor de Tilburgers. Kok zal als back fungeren in een verdediging bestaande uit Darryl Lachman, Jordens Peters en Pele van Anholt.

De wedstrijd tussen Willem II en Ajax is om 14.30 uur LIVE te volgen op voetbal.com.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner