14.05.2017 14:07

PSV met vier wijzigingen tegen PEC Zwolle

PSV en PEC Zwolle nemen het tegen elkaar op in de laatste speelronde. Vorig seizoen was deze wedstrijd in Zwolle de laatste wedstrijd van het seizoen. Toen pakten de Eindhovenaren in Zwolle de landstitel. PSV won destijds met 1-3 en Ajax kwam bij De Graafschap niet verder dan 1-1.

Dat zal dit jaar niet gebeuren. PSV en PEC Zwolle weten waar ze aan toe zijn. PSV speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. Daarmee zijn de Eindhovenaren zeker van een derde plek en dat betekent deelname aan de voorronde van de Europa League. PEC Zwolle speelde zich veilig door een 2-1 overwinning op SC Heerenveen.

PSV met vier wijzigingen
PSV heeft een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Daniel Schwaab speelt in plaats van Jetro Willems. Verder beginnen Sam Lammers, Gastón Pereiro en Jorrit Hendrix. Dit gaat ten koste van Steven Bergwijn, Luuk de Jong en de geblesseerde Jürgen Locadia. Locadia zit wel gewoon op de bank. Dit is de eerste basisplaats voor Lammers.

Clubtopscorer Gastón Pereiro
Clubtopscorer Gastón Pereiro begint vandaag dus vanaf de aftrap. De Uruguayaan wist vooralsnog tien keer het net te vinden. Nog maar één keer eerder maakte de clubtopscorer van PSV in een seizoen tien of minder treffers. Dit waren Nii Lamptey en Athur Numan die allebei tien keer scoorden in het seizoen 1993/1994. Verder maakte de clubtopscorer van de Eindhovenaren in een seizoen altijd minstens elf doelpunten.

Davy Pröpper: 200e Eredivisiewedstrijd
Davy Pröpper begint ook weer in de basis. Hij speelt zijn tweehonderdste Eredivisiewedstrijd. In zijn laatste vijf Eredivisieduels met PEC Zwolle was de middenvelder in iedere wedstrijd goed voor een doelpunt of een assist (drie assists en twee doelpunten). De drie assists gaf hij namens PSV en de twee doelpunten maakte hij voor zijn vorige werkgever, Vitesse.

Laatste wedstrijd Ron Jans
Ron Jans is vandaag voor het laatst de trainer van PEC Zwolle tijdens een Eredivisiewedstrijd. Hij neemt vandaag voor de 136e keer plaats op de bank en daarmee evenaart hij het clubrecord van Fritz Korbach. Ouasim Bouy en Danny Holla zijn geschorst en dus niet van de partij. Hun vervangers zijn Ted van de Pavert en Erik Israelsson. Verder is Nicolai Brock-Madsen er niet bij. Queensy Menig is er daarom ook bij vanaf de aftrap.

De wedstrijd tussen PSV en PEC Zwolle is om 14.30 uur hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner