14.05.2017 16:47

ADO sluit het seizoen af met zege op Excelsior

ADO Den Haag heeft het seizoen zondag afgesloten met een ruime zege (4-1) op Excelsior. Daarmee eindigde de ploeg die lang in degradatienood verkeerde op een keurige elfde plaats.

Het mag voor een deel de verdienste van coach Alfons Groenendijk worden genoemd, die het op een moeilijk moment overnam van Zeljko Petrovic. Groenendijk pakte uit de laatste twaalf wedstrijden 21 punten. ADO kwam na 12 minuten op voorsprong. Dion Malone schoof de bal op rechts naar Sheraldo Becker die met een schuiver in de verre hoek doelman Warner Hahn passeerde.

Acht minuten later was het weer gelijk. Een schot van Fredy verdween via Jeffrey Fortes in het doel achter Robert Zwinkels. Nog voor rust bouwde de thuisploeg de marge weer uit. Eerst kopte Mike Havenaar raak uit een voorzet van de opgekomen back Tyronne Ebuehi. In de 33e minuut schoof Abdenasser El Khayati de bal beheerst in, tussen twee Excelsior-verdedigers. Een kwartier na rust schoot Wilfried Kanon van dichtbij de 4-1 binnen.