14.05.2017 17:07

Klaassen: "Kans op titel was al niet zo groot"

Voor Davy Klaassen kwam het niet als een verrassing dat Ajax zondag voor het derde seizoen op rij naast de landstitel greep. "Natuurlijk heb je wel een klein beetje hoop", erkende hij zondag na de zege bij Willem II (3-1). "Maar de kans dat Feyenoord punten verliest in De Kuip tegen Heracles is niet zo groot."

Klaassen hoefde niet lang na te denken over de vraag waar Ajax de titel heeft verloren. "We verliezen in de eerste twee thuisduels met Willem II en Roda JC vijf punten. Het is echt ongelooflijk dat we van Willem II hebben verloren. Dat heb je nu ook kunnen zien. Ook met veel jonge spelers zijn we op halve kracht nog veel te goed."

De aanvoerder van Ajax gooide zondag de wedstrijd op slot in Tilburg. Na de 0-1 van Kasper Dolberg én 0-2 van Davinson Sánchez scoorde de aanvoerder betrekkelijk eenvoudig de 0-3. Het was uiteindelijk Jari Schuurman die de eindstand op 1-3 zette.

Ajax verloor 15 van de 21 verliespunten rond Europese duels. "Maar in Europa hebben we Ajax wel weer op de kaart gezet", counterde Klaassen.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner