14.05.2017 17:03

NEC en Roda JC gaan de nacompetitie in

Abdul Ajagun (l.) in duel met Navarone Foor (r.). (14-05-2017)

Sparta Rotterdam is na een 1-3-zege op Go Ahead Eagles veilig en speelt volgend jaar weer in de Eredivisie. NEC wint weliswaar op bezoek bij sc Heerenveen (1-3), maar speelt net als Roda JC nacompetitie.

NEC en Roda JC promoveerden beide in het seizoen 2014/2015. NEC werd in de Jupiler League overtuigend kampioen met 101 punten, terwijl Roda JC promoveerde via de play-offs voor promotie/degradatie. Roda JC versloeg in een tweeluik NAC Breda en promoveerde daardoor terug naar de Eredivisie.

Voor beide ploegen kan het hernieuwde Eredivisie-avontuur na twee seizoenen alweer tot een einde komen. Sparta dompelde de clubs in rouw door overtuigend te winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles. Daardoor stromen NEC en Roda JC in de tweede ronde in van de play-offs voor promotie/degradatie.

NEC
Nummer zestien NEC treft in die tweede ronde FC Emmen. De Emmenaren wonnen hun eerste wedstrijd in de play-offs met 1-5 op bezoek bij RKC Waalwijk. In de return in de eigen JENS Vesting nam FC Emmen wat gas terug en verloor het met 0-1 van de Waalwijkers. Johan Voskamp zorgde voor het enige doelpunt.

Mocht NEC over twee wedstrijden de sterkste zijn, dan wacht de finale tegen de winnaar van het tweeluik tussen NAC Breda en FC Volendam. NAC Breda gaat aanstaande donderdag eerst op bezoek bij FC Volendam, waarna de beslissing drie dagen later zal vallen in het Rat Verlegh Stadion tijdens de return. De finalewedstrijden vinden plaats op 25 en 28 mei.

Roda JC
Roda JC, dat voorafgaand aan de laatste speelronde nog op de vijftiende plaats stond, begint de nacompetitie met een dubbele ontmoeting tegen Helmond Sport. De Helmonders wonnen in eigen huis verrassend van het hooggeklasseerde Almere City met 4-2. In Almere wist Helmond Sport opnieuw te winnen met 0-2, waardoor de tweede ronde een feit was.

Bij een zege van Roda JC tegen Helmond Sport treffen de Limburgers of Cambuur Leeuwarden of aartsrivaal MVV Maastricht. Net als bij NEC zijn de wedstrijden van de tweede ronde op donderdag 18 en zondag 21 mei. De finales worden gespeeld op donderdag 25 en zondag 28 mei.