14.05.2017 19:41

Spurs winnen laatste duel op White Hart Lane

Na 118 jaar heeft Tottenham Hotspur zondag in stijl afscheid genomen van het roemruchte stadion White Hart Lane. De runner-up van de Premier League, achter kampioen Chelsea, versloeg Manchester United met 2-1.

De doelpunten van de Spurs kwamen op naam van Victor Wanyama en Harry Kane. Wayne Rooney scoorde voor ManUnited. Aanvaller Vincent Janssen bleef bij de thuisploeg op de bank. Daley Blind maakte als basisspeler de wedstrijd vol bij de bezoekers.

De Spurs spelen komend seizoen de thuiswedstrijden op het befaamde Wembley. In 2018 kan Tottenham in het nieuwe stadion terecht dat op de plek van het aloude complex in Noord-Londen verrijst.

Manchester United kan door de nederlaag in Londen de vierde plek, goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League, definitief vergeten. De ploeg van coach José Mourinho is al wel zeker van een ticket voor de Europa League.

Manchester United speelt woensdag nog tegen Southampton en sluit volgende week zondag de competitie af tegen Crystal Palace. Daarna wacht de finale in de Europa League tegen Ajax in Stockholm (24 mei). De winnaar plaatst zich voor de Champions League.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner