14.05.2017 21:57

Landstitel voor het grijpen voor Real Madrid

Real Madrid heeft de eerste landstitel sinds 2012 bijna binnen. Het elftal van trainer Zinedine Zidane versloeg zondag Sevilla met 4-1 en heeft uit de laatste twee wedstrijden vier punten nodig om zeker te zijn van de eerste plaats.

FC Barcelona, de enig overgebleven concurrent van Real, won de uitwedstrijd tegen Las Palmas eveneens met 4-1. De kampioen van 2015 en 2016 heeft evenveel punten als Real, maar speelt nog maar één competitiewedstrijd. Barcelona ontvangt volgende week zondag Eibar. Voor Real staan nog twee uitduels op het programma. Woensdag is eerst de wedstrijd tegen Celta de Vigo, en op de slotdag moet de finalist van de Champions League op bezoek bij Málaga.

Barcelona had zondag gehoopt op hulp van Sevilla, de nummer vier op de ranglijst. Bij rust leidde Real echter al met 2-0. De openingstreffer was discutabel. Nacho nam, vrijwel direct nadat de scheidsrechter floot voor een overtreding, een vrije trap. Sevilla had geen tijd om zich daarop voor te bereiden en zag dat Nacho de bal van net buiten het zestienmetergebied in het lege doel schoof. Protesten van de doelman en spelers hielpen niet. Cristiano Ronaldo verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong, en daarmee leek de overwinning al bijna binnen.

Sevilla richtte zich echter op. Voor rust gingen enkele kansen er niet in, aan het begin van de tweede helft wel. Stevan Jovetic was het eindpunt van een mooie aanval en schoot de bal laag in de hoek van het doel: 2-1. Het team van Jorge Sampaoli, de beoogd nieuwe bondscoach van Argentinië, wist niet nog een keer te scoren. Ronaldo deed dat dertien minuten voor tijd, met een fraaie uithaal met links via de onderkant van de lat, wel. De Portugees heeft dit seizoen in de competitie 22 keer gescoord. Toni Kroos bepaalde de eindstand op 1-4.

Barcelona
Bij Las Palmas tegen Barcelona was het scoreverloop hetzelfde. Bij rust leidden de Catalanen met 2-0 door doelpunten van Neymar en Luis Suárez. Ook Barcelona kreeg in de tweede helft, na 63 minuten spelen, een doelpunt tegen. Pedro Bigas scoorde. Vier minuten later was de marge, dankzij het tweede doelpunt van Neymar, weer twee. Even later scoorde de Braziliaanse aanvaller alweer: 1-4.