15.05.2017 20:05

Reading-trainer Stam kijkt uit naar return

Jaap Stam als trainer van Reading in de wedstrijd tegen Manchester United
Jaap Stam als trainer van Reading in de wedstrijd tegen Manchester United

Oud-international Jaap Stam bevindt zichzelf met Reading FC in een fijne uitgangspositie voor plaatsing voor de finale van de play-offs. De eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs eindigde in een 1-1 gelijkspel uit bij Fulham.

De heenwedstrijd, waarin Jordan Obita en Tom Cairney voor de eindstand op het scorebord zorgden, is volgens Stam een goede meting van waar de ploeg momenteel staat. Om de finale te behalen moet Reading in goede vorm zijn volgens de bikkelharde oud-centrale verdediger. "Er is nog een lange weg te gaan. We moeten gefocust zijn op hetgeen wat een hele lastige wedstrijd gaat worden thuis."

In de eerste wedstrijd van de tweestrijd kwam Reading goed weg en mocht het een punt mee naar huis nemen. Om de tweede wedstrijd te winnen zal Reading op zijn best moeten presteren. "Het gaat erom dat de spelers erin geloven en de wil hebben om te winnen", voegt Stam toe aan het gesprek met BBC Radio.

Reading zal niet op volle kracht aantreden in de tweede wedstrijd. De aanvoerder, Paul McShane, werd met rood van het veld gestuurd en zal de returnwedstrijd moeten missen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner