15.05.2017 20:52

Haller vervolgt carrière in Frankfurt

FC Utrecht-spits Sébastien Haller juicht na een van zijn 49 doelpunten bij FC Utrecht gescoord te hebben
FC Utrecht-spits Sébastien Haller juicht na een van zijn 49 doelpunten bij FC Utrecht gescoord te hebben

Sébastien Haller neemt van de zomer afscheid van FC Utrecht en vertrekt naar de Duitse voetbalclub Eintracht Frankfurt. De 22-jarige Franse spits tekent een contract van vier seizoenen bij de Duitsers.

De Utrechtse voetbalclub laat op de website weten dat de clubtopscorer van de afgelopen drie seizoenen gekozen heeft om zijn carrière in Duitsland te vervolgen. Er werd al langere tijd interesse getoond in de Franse spits en de club is blij dat zij haar scorende spits zo lang kon behouden.

Technisch manager Erik ten Hag kijkt tevreden terug op de goede samenwerking met Haller. "Wij hebben Haller op jonge leeftijd naar Nederland kunnen halen. In de Domstad heeft hij zich ontwikkeld tot een all-rounder die in het veld van ongekende strategische meerwaarde is; een geweldig aanspeelpunt, harde werker en op en top professional."

Scorende spits
Sébastien Haller heeft zich bij FC Utrecht snel tot favoriet bij het publiek van de Domstedelingen gespeeld. In de 94 wedstrijden die Haller speelde voor FC Utrecht kwam hij tot 49 doelpunten. De afgelopen drie seizoenen kroonde Haller zichzelf tot clubtopscorer door in de Eredivisie respectievelijk 11, 17 en 13 doelpunten te maken.

De vertrekkende Bart Ramselaar en Timo Letschert zorgen voor een goed imago volgens de technisch manager Ten Hag. "FC Utrecht laat zich met deze verkoop opnieuw gelden als een opleidingsinstituut voor topclubs in binnen- en buitenland. Ik ken de Bundesliga goed, als Sébastien zijn ontwikkeling doortrekt, dan ligt er een mooie toekomst voor hem in het verschiet. Ik wens hem daarbij veel succes en plezier toe."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner