16.05.2017 10:00

TvdW: Kuyt zorgt voor daverend slotakkoord

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Het was uitgerekend Dirk Kuyt die Feyenoord in de laatste speelronde de titel bezorgde. Met drie doelpunten tegen het nietige Heracles Almelo loste hij zijn belofte in door bij zijn terugkeer bij Feyenoord zijn geliefde club de titel te bezorgden. Met een 8.5 is hij de beste speler van afgelopen speelronde. Ook teamgenoten Karim El Ahmadi en Eric Botteghin keren terug in deze selectie. Zij krijgen respectievelijk een 7 en een 7.38. El Ahmadi is ook verkozen tot speler van het jaar, gebaseerd op de gemiddelde cijfers.

NEC wint, maar tevergeefs
Het was een spannend slotstuk, ook onderaan de ranglijst. Roda JC, NEC en Sparta wilden degradatie ontlopen, dus moesten zij in ieder geval in de laatste speelronde zien te winnen. Sparta en NEC deden dat dan ook, maar dankzij een beter doelsaldo is de ploeg uit Nijmegen toch veroordeeld tot nacompetitie. Desondanks leverden Dario Dumic en Arnaut Groeneveld een goede prestatie. Zij keren dan ook terug in het Team van de week namens NEC.

Ricky van Wolfswinkel zag zijn Vitesse Roda JC in rouw dompelen. De aanvaller van Vitesse scoorde tweemaal tegen de ploeg uit Kerkrade. Hij ging nog op zoek naar een derde treffer, wat hem de topscorerstitel zou opleveren, maar hij bleef steken op 20 treffers. Met een 7.25 keert hij terug in het Team van de Week. Ook Oussama Idrissi zien we met een 7.38 terug in de voorste linie.

Ajax komt uiteindelijk één punt tekort
Door het verlies van Feyenoord bij Excelsior vorige week, bleef Ajax toch enigszins hopen op een mogelijk kampioenschap, maar Feyenoord maakte geen misstap. Ajax zelf won met 1-3 bij Willem II. Notabene jeugdexponent van de Tilburgers, Frenkie de Jong, speelde een goede wedstrijd. Hij krijgt, net als teamgenoot en doelman, André Onana een 7.13. Davinson Sánchez scoorde één van de Amsterdamse doelpunten en krijgt een 7.

Tot slot zien we ook Nacer Barazite in het Team van de Week. De middenvelder van FC Utrecht scoorde op fenomenale wijze de 1-3 tegen AZ. Barazite krijgt een 6.88.

In de eindklassering eindigen maar liefst vier Feyenoorders op de eerste vier plekken. El Ahmadi is met een gemiddelde van 6.78 over het hele seizoen de beste van allemaal. Hij wordt gevolgd door de topscorer van de Eredivisie; Nicolai Jørgensen met een 6.58. Op plek drie zien we Jens Toornstra met een 6.57 en Eric Botteghin op vier met een 6.54. Lasse Schöne maakt namens Ajax de top vijf compleet met een 6.52.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner