17.05.2017 12:18

Mahi zet hoog in: "Het liefste naar de topdrie"

Mimoum Mahi denkt na een uitstekend te seizoen klaar te zijn voor een volgende stap. De aanvaller van FC Groningen, dit seizoen goed voor 17 doelpunten, zou graag naar Feyenoord, Ajax of PSV verkassen.

"Ik heb een hoog niveau bereikt en ben toe aan een volgende stap. Ik wil het liefst naar een club uit de topdrie om me door te ontwikkelen", laat Mahi weten in gesprek met Voetbal International. "Als dat niet lukt, wordt het waarschijnlijk het buitenland. Daar kunnen ze wel drie, vier miljoen euro voor me betalen." Ondanks dat Mahi klaar lijkt voor de volgende stap, lichtte FC Groningen in maart nog wel de optie in het contract van de aanvaller. Daardoor ligt hij vast tot de zomer van 2019.

De topscorer van de Groningers richt zich op het voetbal. "Dat is dit seizoen gebeurd. Het maakte me ook niet uit of ik linksbuiten stond of in de spits en of we in een systeem met drie of juist twee aanvallers speelden. Ik ben tweebenig en kan linksom of rechtsom, dat is echt een wapen gebleken. Soms doe ik dingen waarvan ik zelf niet eens weet hoe ik het heb gedaan."

Voordat Mahi Groningen verlaat, wil hij de play-offs voor Europees voetbal winnen, te beginnen met het verslaan van AZ. "Ik ben blij met AZ als tegenstander. Zij zitten na de verloren bekerfinale toch een beetje in een dip. Afgelopen zondag gingen ze onderuit tegen FC Utrecht en wij zitten juist in een flow. Dat is prettig, helemaal omdat het nu echt ergens over gaat."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner