17.05.2017 22:51

AS Monaco sluit historisch jaar af met titel

Voor het eerst sinds 2000 is AS Monaco weer eens de beste van Frankrijk. Ploegen als Olympique Lyon en Paris Saint-Germain heersten de afgelopen 15 jaar, maar met een bizar doelsaldo pakte AS Monaco de titel. Het is pas het achtste landskampioenschap van de ploeg.

De Monegasken scoorden meer dan 100 doelpunten in de Ligue 1 dit seizoen, terwijl de ploeg er minder dan 30 tegen kreeg. Dit aantal tegentreffers staat ook achter de naam van Paris Saint-Germain, maar de kampioen van de afgelopen 4 seizoenen scoorde ruim 20 doelpunten minder dan AS Monaco.

In de kampioenswedstrijd tegen AS Saint-Étienne werd er bijzonder genoeg niet veel gescoord. De enige goal van de wedstrijd was echter wel tekenend voor het jaar van de Franse ploeg. Supertalent Kylian Mbappé scoorde, de herboren Radamel Falcao leverde de assist. Op aanvallend gebied is het duo een belangrijke factor voor AS Monaco.

De nog maar achttienjarige Mbappé heeft de Europese voetbaltop achter zich aan, nadat hij in de Ligue 1 15 keer scoorde. Falcao, die in Engeland totaal mislukte bij Manchester United en Chelsea, hervond zijn voetbalbenen en scoorde 21 keer in de Franse competitie. Achterin vormden keeper Danijel Subašić, Kamil Glik en Fabinho het cement van de ploeg. Zij misten allen slechts één wedstrijd in de competitie voor AS Monaco.

De ploeg staat met één wedstrijd te gaan zes punten voor op Paris Saint-Germain. Als kampioen van Frankrijk gaat AS Monaco wederom de Champions League in, dit seizoen werden de Monegasken in de halve finale uitgeschakeld door Juventus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner