17.05.2017 23:04

Real Madrid heeft nog maar één punt nodig

Real Madrid kan zondag in de uitwedstrijd tegen Málaga CF de Spaanse landstitel behalen. Het elftal van trainer Zinédine Zidane won woensdag de voorlaatste competitiewedstrijd bij Celta de Vigo met 4-1 en heeft drie punten meer dan titelverdediger FC Barcelona, dat zondag het seizoen in La Liga afsluit met een thuisduel met SD Eibar.

Cristiano Ronaldo nam woensdag de eerste twee doelpunten van Real Madrid voor zijn rekening en staat nu op 24 competitietreffers. Daarmee is de Portugees derde op de topscorerslijst, achter Lionel Messi (35 goals) en Luis Suárez (28) van FC Barcelona. Het eerste doelpunt viel woensdag al na tien minuten, de tweede kort na rust. Voormalig Feyenoord-speler John Guidetti scoorde in de 69e minuut tegen. Celta de Vigo stond toen al met tien man na rood voor Iago Aspas. Direct na de aansluitingstreffer zorgde Karim Benzema voor de 1-3. Toni Kroos bepaalde kort voor tijd de eindstand op 1-4.

Het was voor Real Madrid de vijfde achtereenvolgende overwinning in de competitie. Als de Madrilenen zondag de landstitel behalen, gebeurt dat voor het eerst sinds 2012. Begin juni staat Real Madrid ook nog in de finale van de Champions League tegen Juventus. FC Barcelona speelt zaterdag 27 mei de finale van het Spaanse bekertoernooi tegen Deportivo Alavés.