18.05.2017 09:09

Stam treft Van La Parra in finale play-offs

Jaap Stam treft op 29 mei een landgenoot op Wembley. In navolging van Reading FC wist Huddersfield Town, met Rajiv van La Parra in de gelederen, zich woensdagavond te plaatsen voor de finale van de play-offs voor een ticket in de Premier League.

Het heenduel tussen Huddersfield Town en Sheffield Wednesday eindigde 14 mei in een gelijkspel (0-0), terwijl er woensdagavond ook een gelijke stand op het scorebord (1-1) stond. De play-offs in Engeland volgen de Europese regels niet, waardoor er een verlenging kwam. Tijdens die verlenging werd er niet gescoord, waardoor Huddersfield Town uiteindelijk via strafschoppen een plek in de finale wist af te dwingen. Sam Hutchinson, die in het verleden 3 officiële wedstrijden voor Vitesse speelde, was 1 van de pechvogels bij Sheffield Wednesday.

Van La Parra vertrok in de zomer van 2014 van sc Heerenveen naar Engeland. De vleugelaanvaller tekende een contract bij Wolverhampton Wanderers en kreeg daar tijdens zijn eerste seizoen veel speeltijd. In zijn tweede seizoen in Engeland vertrok hij een aantal maanden op huurbasis naar Brighton & Hove Albion. Afgelopen seizoen vertrok hij in maart van Wolverhampton Wanders naar Huddersfield Town. In eerste instantie werd hij gehuurd, maar Huddersfield Town was dusdanig tevreden over Van La Parra dat hij definitief werd overgenomen. Ook Isaiah Brown, die vorig seizoen voor Vitesse speelde, speelt momenteel voor Huddersfield Town.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner