18.05.2017 09:21

Kuyt heeft mooie herinneringen aan Liverpool

Feyenoord is natuurlijk de grote liefde van Dirk Kuyt, maar de aanvaller uit Katwijk heeft ook mooie herinneringen aan zijn periode bij Liverpool FC. Tussen 2006 en 2012 stond de Katwijker onder contract bij de Engelse club.

"De eerste die ik bij Liverpool de hand schudde op de dag dat ik er binnenkwam was Steven Gerrard. Ik moest me nog gaan bewijzen, maar hij vertelde als aanvoerder dat hij met mij een mooie tijd wilde krijgen", aldus Kuyt tegenover De Telegraaf. "En dat is uitgekomen ook. We haalden de finale van de Champions League, we wonnen de League Cup en we werden tweede in de Premier League. Steven is ook een echte vriend geworden. Toen ik zondag kampioen werd, was hij de eerste die me feliciteerde met de landstitel."

"De manier waarop mijn transfer naar Liverpool tot stand kwam is ook een mooi verhaal", vervolgt de Katwijker. "Igor Gluščević van Utrecht was scout geworden voor Liverpool en had Rafael Benítez goed ingelicht. En Benítez wist ook echt alles van mij. Aan de vooravond van het WK 2006 in Duitsland belde Benítez mij. Hij zei: 'ik wil je niet storen want je zit vlak voor je eerste wedstrijd op het WK. Ik wil je één ding vragen, zou je voor Liverpool willen spelen?' Ik zei natuurlijk keihard 'ja'. Toen zei hij: 'oké, dan ga ik het regelen. Ga jij lekker het WK spelen en weet dat wij je gaan halen'. Dat gaf me een geweldig gevoel. Wéér een trainer die in me geloofde."

"Vraag je me nu, wat is je hoogtepunt? Dan leg ik je eerst uit wat mijn vriend Pepe Reina, de doelman met wie ik heel close werd, meteen tegen me zei. 'Elk jaar dat je voor Liverpool mag spelen is een prijs op zich'. Naarmate ik daar langer voetbalde, ging ik zijn woorden beter begrijpen. Liverpool is een echte topclub, waar ze elk jaar op jouw positie een concurrent halen. In mijn eerste seizoen werd ik topscorer en in mijn vakantie die zomer hoorde ik dat ze Fernando Torres hadden gekocht. Dan weet je dat je moet knokken. Dat heb ik zes jaar lang gedaan."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner